Etusivu

Nyt olisi tämmöinen Maukka Perusjätkä hekemasssa Joutsan kunnanvaltuustoon 2021. Ei nyt ihan kuitenkaan Maukka, mutta perusjätkä, joka on tykästynyt Perussuomalaisten arvoihin. Me ollaan joukko ihan tavallisia immeisiä ja monella meillä ei ole poliittista taustaakaan. Itsekkin ihan ensikertalainen näissä vaaleissa.

Tavoitteena toimiva arki – se luo turvallisuutta. Tähän päästään, kun pidetään perusasiat kunnossa.

Kunnissa päätetään toimivan arjen asioista. Kunnat päättävät esimerkiksi varhaiskasvatuksen, koulutuksen, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä ikäihmisten palvelujen järjestämisestä. Kunnissa päätetään myös, millaisia urheilu-, kulttuuri- ja sivistyspalveluita on asukkaille tarjolla sekä siitä, miten asuinympäristöjä kehitetään. Minä haluan, että kuntien palvelut toimivat ja helpottavat ihmisten arkea näinkin koronan keskellä.

Kaikilla alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempainvapaan jälkeen oikeus saada kunnan järjestämää varhaiskasvatusta. Vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista lapsella on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Lakisääteisten palvelujen lisäksi kunnan on järjestettävä lapsille monimuotoista leikki- ja kerhotoimintaa.

Kahden lapsen isänä (poika 10v ja tytär 6v) on tullut tutuksi lasten kasvatus ja etenkin se kuinka vaikea oli löytää lapsille päivähoitopaikka ajoissa. – Näin ei saisi olla Joutsassa. Monimuotoinen leikki- ja kerhotoiminta olisi myös paikoillaaan koulun jälkeen, ettei tarvitsisi lasta viedä töihin ennen töistä pääsyä. Ainakin lakisääteiset asiat tulisi olla kunnossa.

Eläkeläiset pitävät yllä kunnan elinvoimaisuutta. Joka toisessa kunnassa eläkeläisiä yli 40 prosenttia. Suomessa on noin 1 460 000 omaa eläkettä saavaa henkilöä.

Moni kunta alkaa jatkossa kilpailemaan eläkeläisistä, kun SOTE-uudistus vie terveyspalvelut isompiin keskuksiin. Eläkeläiset tuo kuntaan väriä ja maksavat veroa siinä, missä työtätekevätkin. Kunnan on pidettävä huolta eläkeläisistään ja huolehdittava siitä, että ihmiset pääsevät jonoista hoitoon.

Kunta ei pärjää, jos siellä ei ole vetovoimaisia yrityksiä. 

Mielestäni kunnan on turha liikaa haikailla suurten uusien yrityksien perään vaan kehittää jo olemassa olevia yrityksiä tukemalla niitä mahdollisimman monipuolisesti. Jos saamme nykyiset yritykset kasvuun, saamme aikaan myös työllisyyttä kunnassa.

Itselläni on noin 20 vuoden kokemus yrittämisestä ja osuuskunta yrittämisestä, joten yrittäjyys ei ole minulle mikään vieras laji.

Siinäpä nuo ”teesit” noin niinkuin lyhyesti.

”Torilla” tavataan ja rupatellaan!